Congrés de Dones d’Empresa

Congrés de Dones d’Empresa

Dones d’Empresa crea aquest nou format el 2015 amb l’objectiu de ser un punt de referència en el binomi dona-empresa a Catalunya.

El Congrés consta de dues jornades, tot el divendres (amb dinar de treball inclòs) i dissabte fins al migdia, on es succeeixen les taules monotemàtiques amb microponències i torn obert de preguntes. A més, inclou dues maxiponències (una divendres i una dissabte) i una taula experiencial on dones que han assolit l’èxit expliquen la seva experiència i trajectòria.

Dones d’Empresa pretén amb aquest congrés una posada al dia en matèria de gestió d’empresa i formació executiva a les dones emprenedores, empresàries, executives i directives. El congrés té l’objectiu de ser referent a Catalunya en el context: dona i empresa amb una gran peculiaritat que el fa diferent de tots fins ara: totes les ponents són dones, expertes reconegudes en el seu àmbit. Potenciant el talent femení.

 

3a edició
El Congrés de Dones d’Empresa es consolida en la seva edició més internacional

_MG_8613 109 141 _MG_8438

Regina Llopis, arribada expressament de Silicon Valley, va posar la nota més internacional del programa congressual amb una ponència excel·lent al voltant del futur tecnològic de les empreses i del mercat laboral.

Més de 30 ponents van passar per l’auditori de Neàpolis, a Vilanova i la Geltrú, els passats 20 i 21 d’octubre en el marc del 3r Congrés de Dones d’Empresa.

La tercera edició del Congrés de Dones d’Empresa de la FEGP consolida l’esdeveniment més enllà del Gran Penedès convertint-lo en tot un referent en l’àmbit de la gestió d’empresa i les tendències enmanagementamb més d’un centenar i mig de participants.

Una de les característiques del Congrés de Dones d’Empresa és que les ponents són totes dones, enguany representaven empreses tan reconegudes com Abacus, Atrevia, Roca Junyent, Loan Book Capital, Nottopic, Kainova i entitats com la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat de Barcelona, la Universitat Oberta de Catalunya, la Confederació de treballadors Autònoms de Catalunya i diverses representants de la Generalitat de Catalunya.

L’altre dels valors diferencials del congrés és l’avantguarda en els continguts i es van tractar tendències com elsxatbots, l’economia blava, coolhunting i com vendre a la Generació Z; però també la nova llei d’autònoms o el control telemàtic dels empleats.

A la part més d’experiències, la més emotiva de les dues jornades, es van conèixer les trajectòries de Maravillas Rojo, al capdavant d’Abacus; Anna Mercadé, directora de l’Observatori Dona Empresa Economia; Carla Vidal, vocalista i criminòloga amb un gran esperit de superació personal; i l’ecoagricultora Isabel Vidal.

La gran acceptació i valoració de les participants posa un gran repte al grup impulsor de Dones d’Empresa per l’organització de la 4a edició, que ja té data: 26 d’octubre de 2018.

El 3r Congrés de Dones d’Empresa ha rebut el patrocini de Richmond i Vilamòbil, i l’esponsorització de Deixalles i Transports A. Plazas, Coca-Cola, CETIVG, Esofitec, Go on Training, Nouclima i Verbal No Verbal.

En l’apartat de col·laboració hi van ser presents Atena Park, Covenant, Hotel Fonda Neus, La Granja, Marsal Mestres, Patates Piqué, Pinord, Servihostel, Torres, Vilanova Cafès i Vilarnau. En l’àmbit institucional el 3r Congrés de Dones d’Empresa ha rebut el suport d’Acció, la FEGP, l’Institut Català de les Dones i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Podeu consultar tota la memòria gràfica del Congrés a l’enllaç i la graella de ponents participants fent clic aquí.

 

2016, la segona edició

congres_ds_t_comunicacio congres_dv_t_experiencies2 congres_dv_t_experiencies congres_dv_t_gestio

Dones d’Empresa celebrava el seu 2n Congrés, amb la participació de més de 150 empresàries i directives i amb ponències que han suscitat el debat però que sobretot han posat en evidència el creixent paper de les directives catalanes en la nova economia.

La globalitat i l’economia digital han deixat de ser un repte i han esdevingut el pal de paller de la nova empresa. Aquest nou paradigma arriba de la mà de dones que participen ostensiblement en la governança de la política i les economies europea i mundial i que progressivament copen els llocs decisors en els consells d’administració de les empreses.

A Catalunya, ningú no qüestiona el nivell acadèmic i el currículum professional de les empresàries i directives. La seva presència al pom de dalt dels organigrames corporatius és el resultat de la perseverança. Tot apunta que la dona s’està acoblant més i millor a la revolució digital i que la seva influència en el món dels negocis i la política serà creixent durant les dues properes dècades.

Aquestes reflexions han nodrit el capítol de valoracions del 2n Congrés de Dones d’Empresa, que ha tingut lloc els dies 18 i 19 de novembre, a l’auditori de Neàpolis, a Vilanova i la Geltrú.

El 2n Congrés de Dones d’Empresa ha rebut el suport de marques com Cultiz Salut Dental, Richmond, Vilamòbil, l’esponsorització d’Agrupació, Bella Bianca, CETIVG, Hotel Dolce, Iluson, Nouclima, Reciclatges González, Sínoca i Venca. En l’apartat de col·laboració de BCN Rent a Car, Covenant, Hotel Fonda Neus, Nabrisa, La Granja, Simpàtic, Vilanova Cafès i Vilarnau. En l’àmbit institucional rep el suport de l’ADEPG, Institut Català de les Dones i Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

A l’enllaç podeu recuperar el programa del 2n Congrés de Dones d’Empresa.

 

La primera edició

Més d’un centenar de congressistes  i una cinquantena de ponents van coincidir a destacar el paper cada vegada més rellevant d’empresàries i directives davant d’un escenari de canvis, pel que fa a les noves tendències de gestió i a l’onatge de l’anomenada revolució digital.

de009  taula_casuistica  taula_revdigital taula_revoluciodigital

El col·lectiu Dones d’Empresa va tancar amb èxit de participació i amb valoracions molt favorables el seu 1r Congrés, que es va realitzar a l’auditori de Neàpolis, a Vilanova i la Geltrú, l’11 i 12 de desembre de 2015.

En el decurs de les dues jornades es van combinar les ponències tècniques i casuístiques, amb la intervenció de destacades expertes en els diferents àmbits que es van tractar. En clau de futur immediat, preterint les rèmores d’un passat en què el rol de la dona empresària ha estat especialment difícil de conciliar, es van descabdellar un seguit de temàtiques que ja estan marcant el rumb d’una nova economia, ara en clau femenina.

L’epíleg d’aquest 1r Congrés de Dones d’Empresa posava l’accent en la major influència de la dona directiva i el seu efecte decisori, que ja és visible en organitzacions en les què es prioritza l’aplicació de nous codis de governança, basats en la praxi ètica i el compromís social. Els avenços tecnològics, la connectivitat i la interacció dels sistemes de gestió afavoreixen aquest nou estadi de les relacions professionals.

En la seva primera edició van destacar-hi ponents de la talla d’Immaculada Amat, Sol Picó, Eva Rosell, Andrea Carandell, Ruth Troyano, Úrsula Úria, Laia Marsal, Juanita Acebedo, Griselda Serra, Maria Batet, i un llarg etcètera. Com a corol·lari institucional, l’acte de cloenda va comptar amb la participació de la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, acompanyada de l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i el president de l’Associació d’Empresaris del Penedès i el Garraf, Jordi Solé Tuyà.

El 1r Congrés de Dones d’Empresa va comptar amb el patrocini de Coral Transports & Stocks i Vilamòbil i l’sponsorització de Curves, NouClima, Serradora Campamà, Studio Gatto i Telemàtic A3 Software. A més, rebia  la col·laboració empresarial de Banc Sabadell, Covenant, Dinàmic Comunicació, Jaume Serra, La Granja, Marsal Mestres, Nadal, Patates Piqué, Reale (ag. Sitges), Run Sports, Sílvia Domènech, Snack Saludable, Torres i Vilanova Cafès. En l’àmbit institucional, comptava amb el suport de l’Institut Català de les Dones, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i el Consell Comarcal del Garraf.

Podeu recuperar el programa complet a www.donesdempresa.cat/1rcongres/congres.html


Col·laboradors

St. Joaquín, n º 54, Vilanova i la Geltrú (Barcelona). T. 93 814 32 24 Fax 93 893 65 48 info@codmarsl.com http://www.codmarsl.com/index.php
elenatrlla
LOGO ESCOLA OK
silvia domènech

 

 

 

Amb el suport de

icd
  
Imprimir 
Eix Diari Dones d'empresa