5è Congrés de Dones d’Empresa
Resum de les Ponències

20/12/2019 a les 15:29

Dones d'Empresa

El passat 29 de novembre, van obrir el Vè Congrés de Dones d’Empresa Silvia Domènech membre del grup impulsor de Dones d’Empresa, Neus Lloveras presidenta de la  FEGP Federació empresarial del Gran Penedès, Olga Arnau alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i Muntsa Vilalta Directora General de Comerç, per donar pas a les ponències que a continuació intentarem resumir.
El Vè Congrés de Dones d’Empresa d’enguany va aplegar un munt de ponents del món empresarial i professional que van parlar de les noves tendències en l’operativa i l’estratègia empresarial. Per fer-ho de com liderar amb consciència organitzativa vam tenir a Astrid Barqué de Vitampleni que ens va parlar de la importància que te la salut de les persones a les empreses, tant en rendibilitat, producció i qualitat d’execució de tasques. Les dones al ser més sensibles a la salut poden influir molt en la millora de la mateixa a les organitzacions. Segons l’Astrid les catalanes són les dones que viuen més anys a Europa proporcionalment, malgrat pateixen més ansietats  i més dolors al llarg de la seva vida. La salut emocional, el bon ambient de treball, promocionar l’activitat física, el descans, la conciliació familiar i la bona alimentació són alguns dels objectius que s’han de perseguir. Rendir a la vida suposa rendir a les empreses, va concloure.

A continuació Fàtima Jiménez,  Directora Àrea Psicosocial i empresa saludable a Acció Preventia ens va explicar amb detall cóm és l’empresa saludable tenint en compte el que diu la OMS sobre la salut que és un estat complert de benestar físic, mental i social que depèn de diferents factors: L’ambient de treball i l’ambient psicosocial. I quins poden ser els passos d’un pla d’acció empresarial? els recursos de salut tradicionals, incorporar campanyes, participar en la Responsabilitat Social Corporativa, la flexibilitat horària, els plans d’igualtat, de voluntarietat, adherir-se a la Declaració de Luxemburgo, beneficiant-se de la disminució de l’absentisme, el presentisme, millorant la imatge, les avantatges competitives. Sent més rescillient enfocant-se per la millora continua, es podrà retenir millor el talent i la conciliació i augmentarà finalment la rendibilitat.

Marta Uxó de la Yglesia  de Encompass systematic Movement, ens va parlar de les Aportacions de l’enfocament sistèmic en les organitzacions. Primer va fer un agraïment a les mares de les assistents, i a les mares de les mares i a les mares de les mares de les mares de les assistents per haver-les parit, ja que sense elles les assistents no hi serien aquí. El Lideratge està connectat a la força evolutiva i tot col·lectiu és sistèmic. Les entitats tenen vida pròpia i són un sistema. El tot es comporta diferent a les  parts com un núvol d’estornells. Els sistemes ens lideren i no som conscients de fet en quin punt ho fan doncs cada sistema és part d’un altre sistema més gran. Els conflictes baixen dels  entorns directius fins a les zones de treball i un conflicte no es resolt fora d’on s’ha provocat.

Zoraida Domènech sent de formació enginyera aeronàutica, ha pres un altre camí que l’apassiona i va donar un punt exòtic al congrés parlant del Coaching astrològic. Va començar dient que ella ha fet 33 voltes al sol referint-se a la seva edat, doncs estem a la Terra. No podem ser tan ingenus, el cosmos no és tant diferent com nosaltres. Molts investigadors a la història eren astròlegs abans. Així que ella practica el coaching astròlogic per crear un bon ambient laboral i diu que s’encerta molt creant la carta austral de l’empresa i obrant en conseqüència.

Silvia Torrén Villalbí Directora del centre d’empreses de CaixaBank responsable del Programa de diversitat ens va parlar sobre l’esforç que s’ha de fer per aconseguir-la. Si seguim aquest ritme falten 106 anys per aconseguir la igualtat en el treball. Fins el 2.126 no en hi haurà. S’ha de fer quelcom, no ens podem quedar aturats. L’Estudi de palanques i obstacles realitzat a totes les dones durant el 2016-2017 van donar els següents indicadors: Programa de futur CaixaBank, Donar visibilitat a iniciatives, Donar visibilitat a directives, Wengage – programa per garantir la igualtat d’oportunitats i La diversitat sempre suma. Tot això juntament amb la Guia de comunicació Igualitària i fer el més nombre d’actes possibles que mostrin el problema, perquè quan un home és àgil i te habilitats se li diu que te talent, en canvi a una dona se li diu que és una manaire.

Paula Fernández-Ochoa consultora y speaker en Marketing Jurídic, Marca Personal y Alto Rendimiento en Deporte y Empresa ens va parlar del “Benestar como a pedra angular del èxit”. El mercat global és molt competitiu i vivim corrent . Les seves paraules optimistes, no van deixar d’oferir dades reals que no acompanyen. El 81% dels joves no practiquen esport i es pot dir que els hàbits esportius ajuden moltíssim a afrontar la vida. La inseguretat, la cultura, el Equilibri personal y professional depenen molt dels valors com la capacitat d’esforç de sacrifici de tenacitat. Estem ensenyats a guanyar, quan hauriem d’aprendre a perdre perquè és el que més succeeix. Perico Delgado deia de 11 tours només en vaig guanyar 1 i se’l recorda per aquest. L’esport ajuda a relativitzar prendre distancia no només físicament sinó espiritualment. La humilitat que te l’esport l’aprofitem a la vida. Si no som capaços de liderar la nostra pròpia vida, cóm anem a liderar la dels demés? Amb la frase, “que a riure no et guanyi ningú” ja estem cansats de professionals malastrucs, va acabar la seva intervenció.

Helena Torras, emprenedora en sèrie i inversora Managing, Partner PaoCapital, ens va parlar dels Aprenentatges de la seva teràpia. Va dir que està demostrat que les empreses en que les dones porten el seu finançament el milloren i un 63% d’empreses incrementen el seu rendiment si als equips de direcció hi ha dones i homes. La diversitat te més ments pensants i més riquesa. A vegades, ens fixem els nostres propis límits, però ella és empresària, inversora i ha creat molts projectes abans de que quallessin. T’has d’atrevir a començar per crear el teu futur, va dir. Amb passió gaudeix cada dia, busca l’equilibri, envolta’t de bona gent i tingues primer les converses difícils, mira que els valors siguin alineats i sobretot tingueu-vos respecte. És important que segueixis els teus somnis, fes-te preguntes, sigues resilient, creu en tu mateixa i sigues visible, perquè un defecte de les dones és que treballen molt però es treuen importància i no es fan visibles. Ensenya la teva ambició, no necessitem fer grans coses per començar, però necessitem començar per fer grans coses. Envolta’t de bona gent ja que som millors gràcies a la gent que ens acompanya. La vida és un aprenentatge.

Just abans del dinar vam tenir una taula en la que es va parlar de l’actualitat fiscal i financera però de la que donaré una breu pinzellada extreta del resum de la xerrada que va fer la moderadora Mei Sorroca, economista i sòcia del bufet Sorroca & Serrano.

Glòria Monclús Argany, economista i assessora va parlar de cóm Generar Valor compartit i de que també es poden guanyar diners incorporant beneficis socials i mediambientals a les empreses. Elisenda Perelló de Roca Junyent  va tocar el tema dels intangibles i ens va dir que les idees no es protegeixen, només el resultat de les mateixes i per tant “Ens hem de protegir!”, s’ha de registrar la marca i les patents si no volem que algú altre se’n apropiï.

Àgueda Capafons ens va parlar de que s’havia d’Exportar, sí!, …. però controlant els riscos i sempre fent-ho per guanyar diners”. Francesca Malizia de Fundació Oportunitas ens va informar sobre els Microcréditos a empreses emprenedores que  “Coneixent gent com la d’OPORTUNITAS, els emprenedors no estem sols”. Blanca Rovira economista i psicòloga 4.0 s’ha inventat l’aplicació obligatòria de l’article Zero: que és el que, abans de complir amb qualsevol altre article de normatives obligades, s’ha de prendre consciència i analitzar-nos i … Let us flow!” Una forma de dir que malgrat la normativa és molt avorrida per tothom, sabem que hem de complir-la i que el que no és obligat però si molt aconsellable és tocar de peus a terra i ser conscients del que fem i com ho fem, i per això hauria de tenir un article, el zero per obligar-nos a complir.

A la tarda, després del bon dinar a peu dret, promovent la interrelació professional entre els assistents, el tema de Generar nous models creatius i tecnològics el va moderar Carlota Roset  Gastrowine Concepts manager Torres i el va encetar Ana Sansón parlant de cóm potenciar la creativitat en els equips. El 60% dels problemes, que tenim al dia, els resolem de forma creativa. Ser creatius implica empatia i adaptació i va donar alguns exemples com el de Google. A continuació Mireia Bertran ens va convèncer de que la bogeria és fer el mateix una i una altre vegada esperant bons resultats. Que s’ha de canviar de perspectiva. S’ha de tenir curiositat i activar el radar per detectar el que ens envolta i deixar-ho reposar. S’han de trencar rutines. Pensar en que tot te solució, no és optimisme, és creure en la creativitat. La va seguir Dèbora Alasraki parlant de la Transformació digital en la industria del packaging que va de la mà de la sostenibilitat amb el reciclatge i la utilització de materials compostatges sostenibles amb el medi ambient, tema sobre el que ens va conscienciar Alba Cànovas, gestora de projectes, sobre la Fundació Esigoladors. Marta Díaz Boladeras UPC psicòloga que estudia la relació de les persones amb la tecnologia robòtica, ens va atansar als Robots per conviure-hi. saber quins mecanismes es posen en marxa per entendre aquestes relacions. Diferents als que un nen te quan tracta un gos de veritat o un gos de peluix i ara un gos robot, establint-se uns vincles emocionals a estudiar ja que l’empatia que mostren els artefactes no són reals però en canvi el de les persones sí.  I ens va donar a conèixer que hi ha molts dissenys que ajuden a millorar l’autonomia de persones amb discapacitats. És la tecnologia orientada a les persones.

A la taula de les Experiències amb excel·lència van intervenir tres dones de molt diferent àmbit, moderades per la Clàudia Climent, periodista de Ràdio Flaixbac. Paula Mattio de l’empresa Aleph Comunication Mas MKT de Personas ens va dir que fer de l’experiència personal i del que en un dia van ser considerades febleses el teu punt fort i el teu nou repte és el que ella l’ha portat on és ara. Irene Alemany, enòloga i sòcia fundadora del celler Alemany & Corrio, ens va fer saber que dels anys que va passar a l’estranger en va aprendre molt abans de tornar a la seva terra per engegar un projecte petit, que li costava molt tirar endavant per la duresa actual del mercat, però que s’estimava molt i tenia clara que la seva ètica i valors estaven davant de tot, i pretenia que fos el seu toc distintiu.  Finalment Dolors Novell, sòcia i directora d’exportació de Cafès Novell, ens va explicar el diferent que va ser els seus començaments treballant amb un agent de canvi i borsa per acabar decidint que volia treballar per l’empresa familiar que havia fundat el seu pare i on també hi treballaven els seus dos germans. Se sent molt afortunada perquè sempre ha tingut la sort de ser valorada per les seves tasques i poder-se desenvolupar amb molta llibertat de moviments tot i estar en una organització empresarial familiar. Els ingredients per fer una empresa exitosa, segons ella, són: la constància, la innovació i la capacitat de ser flexible i adaptar-se.

Finalment la cloenda va anar a càrrec de Conxi Martínez, regidora d’empresa i innovació de l’ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Laura Martínez, presidenta de l’Institut Català de les Dones i Eva Santos membre del grup impulsor de Dones d’Empresa que va agrair amb molta emoció el recolzament rebut per part de Conxi Martínez tots els anys anteriors que hi va formar part, fent-nos posar en el lloc de l’esforç que han hagut de fer per organitzar aquest congrés en un moment tant crític com el que s’ha viscut a la FEGP.

Maria Torra de Dracma assegurances